Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Uwielbiamy gotować i jeść :) Lubimy też, gdy jedzenie ma unikatową i naturalną oprawę. Tak narodził się projekt Wood for Food. Postanowiliśmy robić drewniane deski do krojenia i serwowania. Nasze deski są wykonane ręcznie przy użyciu tradycyjnych narzędzi . Każda jest inna i unikatowa - mniej lub bardziej równa i gładka. Staramy się łączyć nowoczesny design z polską naturą. Korzystamy najczęściej z drewna jesionowego, dębowego, orzechowego, bukowego. W swoich eksperymentach łączymy też drewno z kamieniem, ceramiką i metalem.
Uwielbiamy gotować i jeść :) Lubimy też, gdy jedzenie ma unikatową i naturalną oprawę. Tak narodził się projekt Wood for Food. Postanowiliśmy robić drewniane deski do krojenia i serwowania. Nasze deski są wykonane ręcznie przy użyciu tradycyjnych narzędzi. Każda jest inna i unikatowa - mniej lub bardziej równa i gładka. Staramy się łączyć nowoczesny design z polską naturą. Korzystamy najczęściej z drewna jesionowego, dębowego, orzechowego, bukowego. W swoich eksperymentach łączymy też drewno z kamieniem, ceramiką i metalem. Drewno na nasze deski nie pochodzi z tartaków ale z rozbiórki starych zabudowań, wiatrołomów leśnych a czasami również wyławiamy je z okolicznych jezior. Mieszkamy i tworzymy w sercu Wielkopolskiego Parku Narodowego co pozwala nam na dostęp do ciekawych form, które tworzy natura. Wykonujemy również deski dla restauracji – przygotowane pod konkretne menu lub rodzaj kuchni: akacjowe do sushi, orzechowe do dopiekania steków, jesionowe do ryb, itd. Wszystkie deski pokrywami naturalnymi olejami mineralnymi, które nie wchodzą w reakcję z żywnością. Nasze deski zadowolą miłośników stylu vintage oraz nowoczesnego designu.